İNGİLİZCE

Bizim ilk ve en önemli amacımız çocukları Türkçe’den başka bir dil olduğunu farkına vardırmak ve bu dili onlara sevdirmektir. Yabancı dil bölümümüzün amacı öğrencileri dünyaya mantıklı bir yol ile bağlamaktır. Öğrencilerimiz ğ°ngilizce’ yi karşılıklı fikir alışverişi yaparak, flash kartlar, oyunlar, şarkılar ve öğrendikleri dilin kültürü ile ilgili aktivitelerle etkin şekilde öğrenirler. ğ°ngilizce’de ana ders ve konuşma tüm seviyelerde iki öğretmen tarafından ele alınır. Öğrenciler teknolojik aletler ve ekipmanlarla dikkatleri çekilerek desteklenir. Yoğun kelime kalıpları ve cümleler kendilerini ifade etmekte yardımcı olur. Drama çalışmaları ile öğrenciler günlük hayatta dili kolayca kullanabilirler. Esasen programımız aynı zamanda uzun konuşma saatlerini de kapsamaktadır.

DİNLEME

1.Sınıfın sonunda öğrencilerimiz, CD dinleyerek ünite testlerinde doğru seçeneği işaretleyebilecekler. Telaffuzları benzer kelimeleri ayırt edebilecekler.

KONUŞMA

1.Sınıfın sonunda öğrencilerimiz, Basit hikayeleri, şarkıları, tekerlemeleri dinleyip anlayabilecek, Dinledikleri basit hikayelerde olayları sıralayabileceklerdir.

Kelimeleri doğru telaffuz edebilecek,basit direktifler verebilecek, Kendilerini tanıtıp, birbirleriyle basit bilgi alışverişinde bulunabilecek, Herhangi bir resmi, kısa ama doğru oluşturulmuş cümlelerle anlatabileceklerdir.

OKUMA

1.Sınıfın sonunda öğrencilerimiz. Kelime dağarcıkları gelişecek. Konuşmak ve dinlemek için önce okumak gerektiğinin farkında olacak. ğ°mla kurallarına dikkat ederek okuyabilecek ve telaffuzunu geliştirecek. Okuma sonrası alıştırmaları başarıyla yapacak.

YAZMA

1.Sınıfın sonunda öğrencilerimiz, Kitaplarında öğrensikleri kelimelerin yazılışlarını öğrenecek, Öğrendikleri
kelimelerde harf eksiklerini bulacak. Kısa cümleler yazabilecek. Duyduğunu anında yazma aktiviteleriyle dikte becerisi edinecek.

İngilizce Dili Bölümü

Our first and most important purpose is to make children aware of the fact that there is a language other than Turkish and make them love this language. The goal of our foreign languages department is to prepare our students to engage the world in a meaningful wayOur student  learns english with flash cards,games,songs and  activities with the culture of the language. which makes cross-cultural exchange of ideas.In english, main course and speaking to be handled by two teachers at all levels. Students are supported by technological tools and equipments to keep students  attention.Intensive learning patterns of words and phrases helps to express themselves.
with Drama studies, students can easily use the language in their daily life . Our program mainly covers a long   talking hours also.

End of first class our students can mark correct option by listening from the CD. Also they can distinguish between similar words and pronunciations.

At the end of the first grade, our students will be able to understand simple strories, songs and tongue twisters by hearing and they will be able to line up the events, which they listen to, in the simple stories.

They will be able to pronounce the words and use the simple expressions correctly. They will be able to introduce themselves and communicate with eachother and also they will be able to talk about a picture with short but correct sentences.

At the end of the first grade our students’ vocabulary memory will be improved. First they will be aware of reading, before speaking and listening. The students will improve their reading and prononcuation by being careful about orthography rules. They will do the after reading exercises successfully.

At the end of the first grade, our students will learn the writing of the words in their books. They will find the lack of letters in the words. They will be able to write sentences. They will have the ability of dictation by hearing and writing at the same time.

English Language Department